750 TL ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz.

Toz Torbası Kızakları

HIZLI ÜRÜN SEÇİCİ

Toz Torbası Kızağı

Elektrikli süpürgeler ev işlerimizde elimizin altındaki en önemli yardımcılarımızdandır. Evlerimizde kullandığımız elektrikli süpürgeler birçok parçadan oluşur. Bazı parçaları vardır ki çalışması için olmazsa olmazdır. Elektrikli süpürge motoru, elektronik kartı, toz torbası, emici başlıklar ve borular ve tabi ki hortumlar. Ancak Bu saydıklarımızın arasına girebilecek bir parça daha mevcuttur: toz torbası kızağı.

Toz Torbası Kızağı Nedir?

Toz torbası kızağı diğer bir adı ile toz torbası tutucuları, elektrikli süpürgelerde kullandığımız toz torbasının olması gerektiği şekilde yerine yerleşmesini sağlayan parçadır. Günümüzde toz torbasız elektrikli süpürgelerin kullanımı artmış olsa da hala toz torbalı elektrikli süpürge modelleri yaygın şekilde kullanılmaktadır. Toz torbası kızağı elektrikli süpürgenin diğer parçalarına göre daha küçük bir parçadır. Süpürgeden süpürgeye farklı şekillerde toz torbası tutucusu ile karşılaşmak mümkündür. Her ne kadar süpürgeden süpürgeye farklı biçimlerde olsa da temeldeki amacı her birinde aynıdır: toz torbasının elektrikli süpürge ana gövdesi içerisindeki konumunu korumaktır. Diğer bir deyişle doğru bir şekilde pozisyonunda kalmasını sağlayarak torba içerisinde birikmesi gereken tozların doğruca toz torbası içerisine girmesini sağlamaktadır. Doğru bir pozisyon toz torbasının sabit kalması demek değildir. Süpürme işlemi devam ettikçe tozlar da birikecek ve toz torbası zamanla şişerek boyut ve pozisyon değişikliğine uğrayacaktır. Bu değişkenlik nedeni ile de toz torbası kızakları toz torbasını ağız kısmından sabitler. Bu şekilde de tozların birikmesi nedeni ile şişen ve pozisyon değiştiren toz torbasının yeni konumuna adapte olabilmektedir.

Toz Torbası Kızağı Nasıl Yerine Takılır?

Toz torbası kızakları diğer parçalara göre hassas parçalardır demek yanlış olmayacaktır. Toz torbasını söküp takma esnasında bu hassas olarak nitelendirebileceğimiz parça kırılabilir. Genellikle karşılaşılan durum ise toz torbası değişikliği yapmak için yerinden çıkarırken kızağı ile birlikte çöpe atılmasıdır. Bu durumda yeni bir toz torbası kızağı almak kaçınılmaz olmaktadır. Eğer toz torbasına kızak takılmaz ise torba hortumun ana gövdeye girişi ile birleşim yerinde olamayacak ve böylece içeriye çekilen tozlar toz torbasının dışına kaçacaktır. Bu işlemin devamında toz torbasının dışına kaçan tozlar yeniden hava akımı ile dışarıya çıkabilmektedir. Toz torbası kızağınız olmadan süpürme işlemine devam etmeniz mümkün değildir. Toz torbası kızağınızı seçerken dikkatli olmalısınız. Cihazınızın marka ve modeline göre kızak seçmelisiniz. Aksi halde yanlış parçayı takmaya çalışırken makineye ya da parçaya zarar vermeniz muhtemeldir. Bu nedenle doğru parçayı, kullanım kılavuzunda belirtildiği şekilde yerine oturtmanız gerekmektedir.