750 TL ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz.

Süpürge Toz Torbaları

HIZLI ÜRÜN SEÇİCİ

Süpürge Torbaları

Temizlik söz konusu olduğunda en büyük yardımcımız elbette elektrikli süpürgelerdir. Temizliğimizin tamamlayıcısı konumunda olan süpürgelerimizin en çok kullanılan aksesuarı ile toz torbalarıdır. Toz torbalarını belirli aralıklar ile değiştirmemiz hem sağlığımız hem de yaptığımız temizliğin verimliliği açısından oldukça önemlidir. Belirli bir kapasiteye sahip olan toz torbalarını kapasitenin üzerinde kullanmak süpürme işini verimsiz hale getirecektir. Bu nedenle de belirli aralıklar ile toz torbasının kapasitesinin üzerine çıkmasını beklemeden değiştirmek gerekmektedir. Aynı zamanda toz torbasının kullanımı açısından bir diğer önemli konu da toz torbasının yuvasına, kızağına tam olarak oturmasıdır. Bu nedenle de süpürgenin toz torbası kızağının tespit edilmesinde özellikle dikkat edilmelidir.

Süpürge Toz Torbası Modelleri Nelerdir?

Süpürge toz torbası modelleri, temizlik işlemlerinde kullanılan süpürgelerin toz torbasının tasarımına göre farklılık gösterir. Eskiden kağıt toz torbaları daha çok kullanılsada artık yeni süpürgelerin hemen hemen hepsinde çok katlı işlenmemiş kumaştan üretilen sentetik toz torbaları kullanılmaktadır. Halk arasında kumaş ya da bez toz torbası da denilen bu torbalra kağıt toz torbalarına göre çok daha fazla filtrasyon özelliğine sahiptir.

Toz torbalarının fiyatları, toz torbasız diğer bir deyişle hazneli elektrikli süpürgelere göre daha ekonomiktir. Hazne hasar gördüğünde yüksek fiyatlar ile karşılaşmak mümkünken toz torbanızı değiştirmek istediğinizde oldukça az maliyetle ulaşabilirsiniz. Tek kullanımlık, hatta 5li, 10lu ve 20li paketler halinde birden fazla seçenek sunulduğunu görebilirsiniz. Toz torbaları başlıca kağıt ve bez olarak talep görmektedir. Bu başlıklar kendi içerisinde farklı kalite standartlarında üretilmektedir.

Süpürge Toz Torbası Fiyatları Ne Kadardır?

Süpürge toz torbası fiyatları, marka, model, kapasite ve filtre türü gibi faktörlere göre değişebilir. Örneğin, kağıt toz torbası fiyatları genellikle daha uygun olurken, Sentetik kumaştan üretilmiş SMS toz torbası fiyatları daha yüksek olabilir. Ayrıca, yüksek kapasiteli toz torbası fiyatları daha pahalı olabilir.

Süpürge Torbası Ne Sıklıkta Değiştirilmelidir?

Süpürge torbasının ne sıklıkta değiştirilmesi gerektiği, kullanım şekline ve süpürge yapılan alanın büyüklüğüne göre değişebilir. Genel olarak, torbanın dolu olduğunu anlamak için aşağıdaki işaretleri aramak önerilir:

  • Süpürge üzerindeki toz torbası doluluk göstergesini takip etmek
  • Torbanın içindeki toz miktarının arttığını hissetmek
  • Torbanın ağırlığının arttığını hissetmek
  • Süpürgeden çıkan hava miktarının azaldığını farketmek
Eğer süpürgeniz sıklıkla kullanılıyorsa veya evinizde çok tozlu bir ortamda yaşıyorsanız, torbanın daha sık değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca, torbanın değiştirilmesi için üretici tarafından belirlenmiş bir süre varsa, o süreyi takip etmeniz önerilir.

Elektrikli Süpürge Toz Torbası Nasıl Değiştirilir?

Elektrikli süpürgenizin toz torbasını değiştirmeden önce süpürgenizin fişinin prize takılı olmadığından emin olmalısınız. Toz torbası, süpürge hortumunun takılı olduğu kapağın altında bulunmaktadır.
-Hortumu elektrikli süpürgenizden sökün.
-Plastik kapağın üzerinde bir yerde, kapağı açmanızı sağlayacak bir mandal olacaktır. Mandalı çekip süpürge kapağını açın.
-Kapağı açınca toz torbasını göreceksiniz. Mevcut dolu toz torbasını yerinden çıkartmalısınız.
** Toz torbasını çıkartmadan önce eğer hijyenik kapatma sistemi varsa önce ağzını kapatıp tozun dışarı çıkmasını önleyin. Eğer yoksa çıkarırken tozun etrafa yayılmaması ve solumamanız için dikkat edin.
-Toz torbası karton ya da plastik kapağını, toz torbası kızağından yavaşça çekiniz. Torba hareket etmemesi için kızakta bir tırnak ile tutuluyor olabilir. Tozun dağılmaması için dikkatlice çekmenizde fayda olacaktır.
Verimli bir temizlik, yüksek süpürge performansı, sizin ve aile bireylerinizin sağlığı için SüpürgeMarket olarak biz elektrikli süpürge torbasında SüpürgeMarket sentetik toz torbalarını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Sentetik Toz Torbaları

-Yapısında bakteri barınma oranı düşük olduğundan hijyeniktir.
- Kağıt toz torbalarına göre daha fazla havanın süzülmesine imkan tanımaktadır.
- Birden fazla kata sahip olması emiş kaybını minimize etmektedir.
- Dokusuna bağlı olarak tüm atıkları içerisinde muhafaza edebilmektedir.
- Dış etkilere bağlı olarak yırtılma ihtimali oldukça azdır.
- Toz torbasının içerisine giren ufak parçaların etiketiyle kolayca yırtılması söz konusu değildir.
- Ergonomik yapısı kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
- % 99,8’e varan toz tutma özelliğine sahiptir.